Saturday, July 4, 2009

misteri lawatan ke Langkawi

tepat kul 8.30 p.m. aku tiba di airport Langakwi.OMG! aku penatt sangat tggu flight yg lame
tu.dahh tu pagi before gerak gi KLIA aku pergi sekolah dulu.aiyoo bapak ngantok.HAHA now aku nak cite pasal kisah seram yang dialami seluruh keluarga ku.dimana kami telah ditempatkan di satu motel iaitu Sinaran Motel yang berada di area Pekan Kuah.Bangunan itu juga berdepan dengan kondo ISTANA.yeahh beberapa hari lepas aku baru baca tentang pelancong asing yang telah melancong ke Langkawi dan menyewa salah sebuah bilik di kondo itu.Mereka diganggu seperti aku dan keluarga ku

malam pertama:
abah telah menyewa dua buah bilik di mana abah,mak,adik dan abg telah tinggal di bilik abah dan aku,kak linn,kak ina,kak yana telah ditempatkan ditempat lain.Kami tidur seperti biasa malam itu.Mungkin kerana terlalu penat jadi aku tak rase bende2 anehh cume aku tesedar pukul 3 pagi dan mule rase tak selesa.yelahhh bukan tempat aku so memang camtu lahkan.

malam kedua:
after dinner dekat Cinoni Cafe kiteorang balik dengan badan yang penat kerana petang tu kiteorng dah jalan ke Makam Mahsuri,Cable Car,dan Telaga Tujuh.after balik dari makam mahsuri aku mule rase ta selesa kerana di sane dapat kurasakan sesuatu yang aneh.hmmm malam tu after maghrib abah panggil makan dekat bilik die coz malaz nak kemas banyak-banyak nanti.Time kak lynn leka berborakk tibe-tibe ade bunyi oraang sedang mengetukpintu bilik abah.*ktukk ktukk ktukk* mak pun nyahutt " yeee kejap2.masuk jelah.and kak lynn pun bukak tibe-tibe tade orang.huh dari riuh riuh tadi semua diam.pastu abah nak sdapkan hati semua abah cakap anak maksu saje nak mngacau.huhu :| kak lynn pun tutup pintu then nk mulekan cerita tibe-tibe kedengaran bunyi itu lagi.ahhh time nie memang semua muke pucat.sekarang abang ejoy pulak yang bukak.OMG! memang tade orang.Die tutup je,pusing belakang bunyi itu kedengaran lagi.yeahh kak lynn sepantas kilat berlari dan lompat atas katil memeluk mak.abah keluar nak make sure yang memang tade pape.Time abah keluar tu kiteorang dalam bilik dengar bunyi orng berlari di tingkat atas.huhh semua mule lega mungkin memang sebabkan orang atas pintu itu begegar dan bunyi seperti orang mengetuk pintu.akan tetapi kak lynn menjerit dan cakapp " bukan kite ke tigkat terakhir?sape pulak yang berlari?OMG ! semua lari atas katil.aku adeq dan abg ejoy cube untuk tenangkan diri. taknak memburukkan lagi keadaan.yeahh kali ini memang real.kak lynn menangis kerana terlalu takut.abah masuk ke dalam bilik dengan slamberr tanye " ehh sape berlari kt atas? ouh mungkin ank midahh Ehh bukan kite tingkt last?" YA ALLAH abah nie bole buat lawak pulak.huh dalam 5 minit semua diam dan bunyi-bunyi tu pun dah hilang.kiteorang kembali seperti biasa

ahh pada malam yang same mak lang aku kene.OMG! die nie ade somethin kat diri die yang bole buat die senng lihat bnde2 nie. die cerita kat mak yang time tu die tesedar kul 1 camtu tibe2 die tenampak mahsuri dalam cermin bilik die.die toleh ke tempat laen untuk elak dari nampak.OMG! mahsuri bediri di sebelah bilik toilet.die punye mengigil! haaa kesian sangat2

malam ke tiga:

kami sekeluarga terima perkara yang same.bunyi ketukkan pintu dan kali ni bunyi seliper prap prapp OMG! sangat menakutkan.malam tu mak tenampak ade seseorang sedang memerhatikan kiteorang tapi mak tak berape nk compem.hmmm malam tu aku memang ta boleh tidur.tibe-tibe bunyi fone OMG! tekejut aku taw. rupenye abah call abah tanye same ada aku nk tidur bilik die atau tidakk.eh eh cam taw je aku cuak. HHA aku sepantas kilat bukak pintu dan peluk abah.aku tataw nampk aku jadi takut semacam.sampai bilik abah ouh rupenye mk lang dengan anknye k.ekin dah ade dalam bilik.diorg pun dikacau. mak lang diganggu bnde yg sama tapi kali ini mereka terlihat darah di hujung katil.tanpa kate ape mereka pun pecut pegi bilik mak dan abah. HAHA malam tu aku tetapp ta k boleh tidur.aku kejut abah beberape kali utk menemani aku .selepas abah memegang kepala dan membaca sdikit doa2 aku mule mngntok.tetapi sebelum aku tertydo.aku dengar bunyi flash dalam bilik air.ahh tgk2 jam kul 4.05 am AHHHHH shit! nasib baek lepas tu aku tertydo.

Esok pagi tu kami pack2 barang semua utk pulang ke KL.huh pnye lah happy aku dapat balik KL.mne tak nyee 2 mlm kat sane aku tydo xlena.ahhh jadi beringat lah sebelum kene.di tempat org kite jangan buat sesuka hati dan sentiasa ingt tuhan.hmmm Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri :)



7 comments:

  1. yela nok..kau sorg pegi holiday tggal mak kt sni..
    pstu crte pnjg lebar..
    ahaha..

    ReplyDelete
  2. haha :)) nak org smua taw kalau g sane jgn sewa motel tu nanti kene kacau nan mahsuri

    ReplyDelete
  3. salam.
    nak tanya kes tu jadi kat motel sinaran ke atau kat kondo istana?

    ReplyDelete
  4. dua mlm stay kat kondo ni.17 sep smpi 18 sep 2016 ..xde apa pon..betol tempat dia mmg da xterjaga..mungkin sbb cerita2 ni laa..org na menjatuhkan..so far masa duk sane alhamdulillah xde apa pon yng terjadi..kalu na ikot kan mana2 pon ada...kita hidup sama2 kongsi dgn dia jugak....

    ReplyDelete
  5. Aku masih di bilik 7-08 kondo istana.. check in 3 dis... ari ni nak check out... dan pagi ni baru aku google pasal kondo nie sebab 2 mlm aku tido sini dgn pasang mp3 mengaji Quran di fon... seriously... mmg something dgn kondo nie... x sabo nk blah jap gi...

    ReplyDelete
  6. Aku masih di bilik 7-08 kondo istana.. check in 3 dis... ari ni nak check out... dan pagi ni baru aku google pasal kondo nie sebab 2 mlm aku tido sini dgn pasang mp3 mengaji Quran di fon... seriously... mmg something dgn kondo nie... x sabo nk blah jap gi...

    ReplyDelete